čtvrtek 25. dubna 2013

Koláč s banánem a hroznovým vínem



Ingredience:
  • hrnek celozrnné mouky
  • hrnek vloček
  • 1/2 tvarohu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosu
  • lžička skořice
  • med/třtinový cukr
  • 100 ml mléka
  • olej/máslo na vytření formy
  • 2 menší banány
  • hroznové víno

Postup:
  1. Mouku, vločky, tvaroh, jogurt, vejce, prášek do pečiva, kokos, skořici, med/třtinový cukr a mléko dáme do mísy a smícháme.
  2. Rozmačkáme 1 banán a přimícháme ho do těsta.
  3. Vymažeme a vysypeme formu (moukou/vločkami/kokosem).
  4. Do formy nalijeme těsto, na vrch dáme nakrájené hroznové víno a druhý banán.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.

Další recepty přidám brzy, těšte se.

10 komentářů:

  1. ten vypadá moc hezky :) receptů na zdravé koláče není nikdy dost :) alespoň pro mě :P

    OdpovědětVymazat
  2. Ano ano, tento koláč si pamatuji. :))
    Nevím, jak by mi banán chutnal pečený, totéž bych mohla říct o hroznech, ale zřejmě to budu muset vyzkoušet, abych mohla posoudit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase nevím, co je na tom tak divného. :D Už jsem viděla docela dost receptů, kde se pekl banán i hrozny. Jsou hodně dobré např. v pečené ovesné kaši ještě s jahodama. :) Určitě ho vyzkoušej, chutná skvěle. :)

      Vymazat
    2. banán bude pečený super!:)

      Vymazat
  3. Podobnmou buchtu jsem pekla zhruba před týdnem a byla božská! S tim hroznovým vínem to může být taky skvělé! Zkusím to:)

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá skvěle :) mám ráda recepty na zdravá jídla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Peče se z čehokoli, tak proč ne hroznového vína, že jo :) Vždyť to je něco jako třešňová bublanina (hrozno-třešeň). Jen bych se chtěla zeptat, jak vysoký ten koláč byl (v té formě to není moc vidět) a nebyl třeba takový moc hutný? Já mám s tímhle docela špatné zkušenosti - dřív jsem nedávala do pečení ani kousek tuku (máslo/olej) a bylo to takové těžké, mokré, udusané. Tak se ptám, jaký byl ten tvůj :)

    Jinak na další recepty se těšim, jsem zvědavá, jak si vyváříš :) Určitě foť co nejvíc jídel a přidej třeba jen foto jídelníček? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vysoký byl cca 2 cm. Vím co myslíš, taky se mi párkrát stalo, že jsem upekla koláč, který byl "hutný". Tenhle by byl asi taky, ale chutnal dobře, byl takovej šťavnatej díky těm hroznům. :) Fotky přidám dnes, už je nahrávám do počítače. :)

      Vymazat
    2. Tak to je akorát, takové mám ráda, spíš nižší, než extra vysoké suché buchty :D
      Tak to se těšííím :), budu stále aktualizovat! :D

      Vymazat

Za každý komentář jsem vám strašně moc vděčná! :)
NA VŠECHNO ODPOVÍDÁM SEM - DO KOMENTÁŘŮ!