Ingredience:
- hrnek celozrnné mouky
- hrnek vloček
- 1/2 tvarohu
- 100 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosu
- lžička skořice
- med/třtinový cukr
- 100 ml mléka
- olej/máslo na vytření formy
- 2 menší banány
- hroznové víno
Postup:
- Mouku, vločky, tvaroh, jogurt, vejce, prášek do pečiva, kokos, skořici, med/třtinový cukr a mléko dáme do mísy a smícháme.
- Rozmačkáme 1 banán a přimícháme ho do těsta.
- Vymažeme a vysypeme formu (moukou/vločkami/kokosem).
- Do formy nalijeme těsto, na vrch dáme nakrájené hroznové víno a druhý banán.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
Další recepty přidám brzy, těšte se.
ten vypadá moc hezky :) receptů na zdravé koláče není nikdy dost :) alespoň pro mě :P
OdpovědětVymazatAno ano, tento koláč si pamatuji. :))
OdpovědětVymazatNevím, jak by mi banán chutnal pečený, totéž bych mohla říct o hroznech, ale zřejmě to budu muset vyzkoušet, abych mohla posoudit. :D
Já zase nevím, co je na tom tak divného. :D Už jsem viděla docela dost receptů, kde se pekl banán i hrozny. Jsou hodně dobré např. v pečené ovesné kaši ještě s jahodama. :) Určitě ho vyzkoušej, chutná skvěle. :)
Vymazatbanán bude pečený super!:)
VymazatPodobnmou buchtu jsem pekla zhruba před týdnem a byla božská! S tim hroznovým vínem to může být taky skvělé! Zkusím to:)
OdpovědětVymazatvypadá skvěle :) mám ráda recepty na zdravá jídla :)
OdpovědětVymazatPeče se z čehokoli, tak proč ne hroznového vína, že jo :) Vždyť to je něco jako třešňová bublanina (hrozno-třešeň). Jen bych se chtěla zeptat, jak vysoký ten koláč byl (v té formě to není moc vidět) a nebyl třeba takový moc hutný? Já mám s tímhle docela špatné zkušenosti - dřív jsem nedávala do pečení ani kousek tuku (máslo/olej) a bylo to takové těžké, mokré, udusané. Tak se ptám, jaký byl ten tvůj :)
OdpovědětVymazatJinak na další recepty se těšim, jsem zvědavá, jak si vyváříš :) Určitě foť co nejvíc jídel a přidej třeba jen foto jídelníček? :)
Ahoj, vysoký byl cca 2 cm. Vím co myslíš, taky se mi párkrát stalo, že jsem upekla koláč, který byl "hutný". Tenhle by byl asi taky, ale chutnal dobře, byl takovej šťavnatej díky těm hroznům. :) Fotky přidám dnes, už je nahrávám do počítače. :)
VymazatTak to je akorát, takové mám ráda, spíš nižší, než extra vysoké suché buchty :D
VymazatTak to se těšííím :), budu stále aktualizovat! :D
Vypadá luxusně :*
OdpovědětVymazat